Тя бе един от тримата свидетели, които дадоха показания, съобщи БГНЕС.

Конова обясни, че е напуснала дирекцията, защото не е било морално дружеството, в което съдружник беше подсъдимия Алексей Петров, да получи лиценз за застраховател. В съдебна зала тя обясни, че е имало напрежение покрай издаването на лиценз. Тя отказвала да предложи "Левски Спартак" за лиценз пред Националния съвет по застраховане. Една от причините била, че не е имало собствен, а предоставен капитал.
"Фактът, че само десет дни, след като Бонев не е министър, компанията получава лиценз, е доста добър аргумент", обясни Конова.

Бонев беше министър в правителството на Иван Костов, който го смени в края на  1999 г. с мотива структурни промени и назначи Емануил Йорданов.

Прокурорът по делото Светлозар Костов поясни днес, че бил подготвян проект за отказ от лиценз на дружеството, но е изтекла информация от служителите в дирекцията по застраховане. Заради предизвиканото напрежение се провели много срещи. При една от тях Велислав Велев, който се представял за адвокат на компанията, обяснил, че зад израелците стои МОСАД (компанията, която по-късно беше преименувана на "Лев Инс" е собственост на израелци - б.л. ).
Костов подчерта, че прокуратурата не знае дали просто не се е спекулирало с името на разузнавателната служба на Израел или дали Конова е била притискана по този начин.

Самата тя заяви извън съдебна зала, че не може да каже по никакъв начин, че е била притискана или заплашвана.

В Националния съвет по застраховане са влизали четирима министри, двама от тях ще бъдат разпитани по делото. Единият е Богомил Бонев, а другият бившият финансов министър в правителството на ОДС Муравей Радев.

По-късно днес Иван Костов коментира пред журналисти вярно ли е, че Бонев е бил свален като министър заради това, че е пречел на застрахователното дружество "Левски Спартак" да получи лиценз. Той заяви, че това е поръчка и че фразите на "тази служителка" (Даниела Конова) са предназначени за медиите. "Няма как един служител на това ниво да знае с какви мотиви съм уволнил един министър", допълни бившият премиер. Той уточни, че мотивите за уволнението на Бонев са станали ясни още в дебата с Петър Стоянов по време на кандидатпрезидентската кампания.

Бонев се кандидатира за държавен глава на изборите през ноември 2001 г. По време на кампанията той влиза в пряк двубой с действащия президент Петър Стоянов, който се бореше за втори мандат. В скандален телевизионен дебат Стоянов извади доклад на НСС с данни за корупция, свързани с Бонев. Самият той определи документа като поръчков и "менте".
В крайна сметка президент стана Георги Първанов.