Той бе избран на заседание на Съвета за електронни медии с подкрепата на четирима от общо петимата членове на регулатора.

За неговата кандидатура се обявиха Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова.

Иво Атанасов гласува против, неговият фаворит за поста бе Валерий Тодоров.
Той заяви, че не е напълно убеден, че Каменаров е най-добрия вариант за управлението на националната телевизия за следващите три години.

"Гласувах против и защото ми се иска той да не бъде напълно убеден, че неговата концепцията е най-добрата, а да бъде готов за диалог и на промени в нея", посочи Атанасов.
Според него концепцията на Валерий Тодоров отговаря в най-пълна степен на собственото му виждане за управление на БНТ, изтъкна и неговия опит като генерален директор на БНР в два мандата.

Константин Каменаров е телевизионер, бивш новинар и оперативен директор в БНТ.

Сред аргументите за избора на Каменаров за генерален директор на БНТ членовете на СЕМ изтъкнаха професионализъм, управленска компетентност, концепция за развитието на БНТ и познаване на телевизията.

Останалите кандидати за поста на Вяра Анкова бяха Сашо Йовков, Валерий Тодоров, Тома Иванов, Иван Гарелов и Емил Кошлуков.

По време на изслушването си пред СЕМ Константин Каменаров заяви, че бюджетът, с който разполага в момента обществената телевизия, е крайно недостатъчен и даде пример, че преди 15 години той е бил в два пъти по-голям размер.

Според Каменаров новините и публицистиката са гръбнакът на обществената телевизия, който се е доказал във времето и "По света и у нас" се е превърнал в безспорен лидер в телевизионния пазар.

Новият генерален директор на БНТ предлага фиксирани екипи от водещи на новините, преместване на предаването "Панорама" в събота или в неделя и създаване на Библия със златни правила за вътрешните продукции.