С договора за партньорство с компанията се предоставят два електрически автомобила BMW i3 за нуждите на председателството, съобщиха от пресцентъра на министерството.

„Без партньорствата Българското председателство нямаше да има всички тези възможности да представи страната по най- добрия начин“, каза Павлова.

Тя благодари на компанията за предложеното сътрудничество и подчерта, че с приемането на „зелените“ автомобили подкрепя усилията за по-чист въздух и природа, което е и един от приоритетите на Българското председателство. Електромобилите ще бъдат изключително полезни за навременното реализиране на всички проекти, от двете дирекции на министерството, които се грижат за организирането и провеждането на събитията по време на Българското председателство.

„BMW Group България отдава дължимото на важната роля, която България играе по време на ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз. Като част от глобална компания ние бихме желали да подкрепим ползотворната работа на европейските институции, а като българска компания бихме желали да подкрепим работата на министерство за Българското председателство в стремежа им да показват ежедневно на гостите на столицата качествата на страната и народа ни“, каза на свой ред управителят на компанията Александър Миланов при предоставянето на автомобилите.

По думите му в производството на тези автомобили са вложени само зелени енергии - те не отделят никакви вредни емисии и миризма и са изцяло безшумни, което ги прави удобни и безопасни за ежедневно използване в градска среда, подчерта представителят на BMW за България.

Автомобилитеса BMW i3 BEV 94 Ah, с външен цвят син металик Protonic Blue, с акцент Frozen Grey, и Capparis White - с акцент BMW i Blue. Те са оборудвани с иновативната система за електрическо задвижване BMW iDrive и множество иновативни функции и технологии за подпомагане на водача.