Живущите в блок 53 разказаха, че при последния проливен дъжд покривът на блока протекъл и били наводнени част от апартаментите, съобщи БНТ.

Най-засегнати са шест апартамента на последните два етажа, като щетите са отлепени тапети и петна по стените.

"Строителната фирма, ако има такъв ангажимент, на база договорите с Общината, трябва да възстанови апартаментите на хората или да поеме част от щетите им и да ги обезщети", заяви професионалният домоуправител Ангел Вангелов.

От Община Благоевград казаха, че е сформирана комисия, която е извършила проверка и оглед на мястото.Според администрацията обаче, причината за наводнените апартаменти не е некачествено саниране.

"Установи се, че теч по покрива няма. Влизали са в абсолютно достъпното подпокривно пространство, течовете най-вероятно са от водопроводна инсталация или теч в съседен апартамент", заяви заместник-кметът на Благоевград Янко Янков.

Живеещите в блока разказаха, че няколко пъти са сигнализирали до общината и строителната фирма за други нередности.

"Има подпрозоречни дъски, ламарините, които са поставени, които са с обратен наклон. Не с наклон за оттичане, а фактически става нещо като вир. Събира се водата и отива в стената", обясниха те.

От общинската администрация в Благоевград допълниха, че строителната фирма е поела ангажимент всички нередности по санирането на сградата да бъдат отстранени в най-скоро време.