Онлайн търговията показа сериозен ръст

stat
12:47  |  8 февруари 2018 | / Автор Красимир Тодоров /  
Онлайн търговията у нас продължава да печели нови почитатели Онлайн търговията у нас продължава да печели нови почитатели
Сн.: Facebook

През 2017 година има ръст на потребителския интерес към онлайн платформите за търговия на годишна база.
Според данните на една от тези онлайн платформи OLX, активните потребители за ден са се увеличили със 7% на годишна база. Още по-впечатляващ е и ръста на потребителите ,които използват мобилни приложения-ръст от над 25% за година.

Отчита се и 43% ръст на публикуваните нови обяви от мобилни приложения. Сериозно увеличение има и на бизнес-потребителите на платформата, най-вече представители на малки и средни фирми. На годишна база увеличението им е 300%.

Тук най-голям е интересът към недвижими имоти и автомобили. Онлайн платформата достига до 50% от интернет потребителите в  България и данните й са представителни.

Прогнозите са и през 2018 година пазаруването през интернет да продължи да се увеличава, като постепенно ни приближава към данните за страните от Западна Европа.
Последно в Застраховане


Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.