Проблемът засяга стотици българи, останали без възнаграждения след фалит на фирми и според него Тристранният съвет трябва да подготви предложения за промени веднага след празниците.

От КНСБ предложиха преди няколко месеца законодателни промени, с които да се даде възможност, когато заплатата може да се докаже с извлечения от ведомости, вместо работниците да водят дело в съда, съдия изпълнител да им издава изпълнителен лист, срещу който да си получат дължимите им пари.

Борисов заяви това пред екип на bTV точно на Коледа, по време на  една от редките срещи със сестра си Красимира в семейна обстановка. Той направи своята равносметка за изминалата година и си пожела: "Да свърши кризата, че ми се падна най-тежкото време в света. По-тежко е само война”.
Той заяви, че назад се връща само когато трябва да дава занапред пари.

На въпрос дали се чувства неразбран, след като беше освиркан (на спортно събитие в зала "Арена Армеец"- бел. ред.) той отговори така: „Да, аз съм човек, на който това му влияе, ядосаха ме. И в крайна сметка всяка нация сама си определя начина на живот. Станишев не са го по никакъв начин освирквали, защото нямаше зала, където да го видят, за да го освиркат. Искат да са си в кочинката, да са си там, да няма финали, да няма зали. Да гледат по телевизията и да цъкат с език”.

Министър-председателят обясни, че не се е кандидатирал за президент, тъй като не е имало кой да се оправи вътре в самата партия и в правителството - щели да се скарат. Той определи партиите като семейство, в което между мъжът и жената тлее борба за власт. За ГЕРБ каза: „Аз съм мъжът. Като съм там, ще бъдат нормални нещата”.

На въпрос на кого се обажда за съвет, той отговори, че най-често това е  президентът на ЕК Жозе Мануел Барозу. Нямало човек извън властта, към когото да се допитва.

По думите му вицовете за него не са много интересни.
"Не са ми любими да ги разказвам точно аз, но Цецо (министър Цветан Цветанов - бел. ред.), като чуе нов виц, веднага ми се обажда", разказа Борисов.

Запитан дали съжалява, че не стана футболист на годината, той отговори със смях: "Че аз съм си - за зрителите, и за Тигрите (неговият отбор - "Витоша Бистрица" - бел. ред.). Премиерът бе избран от феновете, но след като първо заяви, че не би се отказал от наградата, защото надиграва дори футболисти като Георги Иванов - Гонзо, сам се отказа.

Борисов призна, че и досега най-щастлив се е чувствал, когато е станал генерал в МВР, това му било мечта, която си изпълнил много отдавна. На въпрос за какво мечтае сега, той отвърна: "Юни месец да е готова Южната дъга, софиянци да се возят на метро, и паралелно с това - пернишки театър, бургаски театър, русенска опера, старозагорска опера..."

По този повод премиерът заяви, че ходи на опера, но не каза коя му е любима и да даде следния пример: "Оня ден бях във филхармонията, имаше много хубав концерт, но на първия антракт си тръгнах, защото играеха "Челси"-"Тотнъм". Господ  да ме прощава, ама не мога да бъда достатъчно голям лицемер в такива случаи - гледах и едното представление и на другата част си отидох да си гледам "Челси"-"Тотнъм"