Бай Георги е най-възрастният жител и в цялата Пловдивска област. В добро здраве и с настроение, столетникът събра в дома си своите най-близки хора, към които се присъединиха и гости, дошли да го уважат за празника.

Сред тях бе и кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, който поздрави бай Георги и му подари торта и кошница с плодове.

"Всеки ден ям лимони, цял живот съм консумирал много месо и пържена сланина. Не съм слагал цигара в уста, пил съм алкохол само по 50 грама", твърди дълголетникът.

Георги Георгиев има 2 внуци и 4 правнуци. Единственият му син починал преди 3 г.

"Оплаква се единствено от ставни болки и кръвно. Беше гледал по телевизията, че чаша с мед и вода, долепена до окото, помага за перде. Лекува се така в продължение на два месеца и сега вижда добре", обяснява снахата д-р Красимира Велева, която се грижи за свекъра си след смъртта на съпруга й, цитирана от "24 часа".

По думите й, бай Георги притежава завидна памет. Помни с детайли случки от Втората световна война, където е участвал. Бил е готвач на фронта. Оттам се върнал с няколко медала.

В Бенковски казват, че бай Георги гласува на всички избори.

"Човек трябва да е отговорен. Искам държавата да тръгне напред и младите да имат по-добър живот, за да не бягат в чужбина", обяснява дълголетникът.