”Държавата” Либерланд откри представителство в Белград

stat
21:28  |  7 март 2018 | По света / Редактор Георги Брандийски /  
Либерланд се намира на остров на Дунава между Сърбия и Хърватия с площ 7 квадратни километра Либерланд се намира на остров на Дунава между Сърбия и Хърватия с площ 7 квадратни километра
Сн.: liberland.org

Самообявилата се минидържава Либерланд, основана от чеха Вит Йедличка на "ничия земя" между Хърватия и Сърбия, днес откри свое представителство в Белград.
Президентът на Либерланд Йедличка изтъкна, че целта на неговата "държава" е да бъде фактор за свързване на хората и се надява, че представителството ще привлече повече хора да дойдат в Сърбия и в Либерланд, съобщи Танюг, цитиран от БТА.

Йедличка изрази задоволство, че сръбското външно министерство има положително мнение за Либерланд от самото начало, за разлика от Хърватия.

"Хърватия мисли, че че сме някаква шега, виц. Много е забавно да създадеш нова страна, но ние не сме шега и ще покажем това", заяви той пред журналисти на пресконференция по повод откриването на представителството.

Йедличка каза още, че голям брой хора са поискали да получат гражданство в Либерланд.

Той обяви на 13 април 2015 г. "Свободна република Либерланд", която се намира на остров на Дунава между Сърбия и Хърватия с площ 7 квадратни километра.

Президентът заяви, че тя е готова да предостави гражданство на всеки, стига да не е комунист, неонацист, екстремист или осъден за сериозни престъпления.
Последно в По света


Борисов: Поправете пътищата, да има полицаи в малките селища

Премиерът Борисов свика оперативно заседание за битовата престъпност и пътната мрежа в края на зимния сезон.