Момченцето е проплакало в Пазарджик, сочи регистърът на ЕСГРАОН в областния град, съобщи местният сайт "Телекабел".

1479 са новородените в община Пазарджик през 2016 година. Повечето от тях са момченца. Освен Красавец, сред най-нестандартните имена, избрани от родителите, са Дар, Граф и Аргиро-Патрисия.

Не по-малко изобретателни са родителите в Несебър. През изминалата година в морския град са се родили 265 бебета, като наред с традиционните имена като Иван, Петър, Георги, Мария и Ана, за новородените са избрани и имена като Дефне, Естел, Ивалена, Клое.

За периода 2008-2016 година пък родители от Несебър са избрали и по-екстравагантните: Ава, Авва-Александра, Авраам, Асенета, Арас, Ачелия, Боби-Боса, Джулия-Ати, Ева-Никол, Елдара, Исус, Итън, Кайра, Леа, Нейтан-Иван, Савио, Теяна, Хевин, Христеа, Яная, Янатан, Ян-Яков, съобщи "24 часа".

В началото на година от НСИ съобщиха, че най-предпочитаното име за момче през 2016 година е било Александър, а за момиче Виктория.

До 2015 г. името Георги бе начело в класацията на най-предпочитаните имена за новородените момчета в България. През 2016 г. отстъпва първото място на Александър. 1085 момчета са кръстени Александър, а 1056 - Георги.

Виктория продължава да води първенството при момиченцата, въпреки че броят на родените с това име намалява през 2016-а в сравнение с предходната година. 775 новородени са получили това име.