Каталунската полиция каза по-рано, че е възможно шофьорът на вана да е един от убитите при втория инцидент, но не бе сигурна. Това съобщават вестниците "Паис" и "Периодико", цитирани от Ройтерс и БТА.

В рамките на разследването на терористичното нападение на улица "Рамбла" в каталунската столица, при което бяха убити 13 и ранени близо 130 души, са задържани четирима души.

Отговорност за атаката пое групировката "Ислямска държава". Една жена почина днес от раните, които получила при нападението в Камбрилс.

Силите за сигурност издирват още най-малко четирима заподозрени, съобщи вестник "Вангуардия", цитиран от Франс прес.

По информация на вестник "Мундо", трима от четиримата заподозрени за съучастие в терористичния акт в Барселона са били ликвидирани в хода на операцията в Камбрилс в четвъртък през нощта.
Според съобщението на свобода остава един заподозрян.

Испанската полиция свърза нападенията от Барселона и Камбрилс. Разследващите органи заявиха, че терористите са планирали по-голямо нападение.

В сряда вечерта, в град Алканар имаше взрив в къща, при който загина един човек. Според полицията, взривът е предизвикан от опити за създаване на експлозиви.

Полицията каза, че терористите, които са формирали терористична клетка, са тръгнали да извършват „рудиментарни атаки“. Нападателят от Камбрилс е имал брадва и ножове в колата, както и фалшиви експлозивни колани, заявиха властите.