"Американците убиха шейха (... ), но трябва да знаят, че жаравата на джихада се разгаря днес по-силно, отколкото по времето, когато беше жив", заявява йеменецът Ал Вахиши в послание, публикувано в Интернет и цитирано днес от американския център за мониторинг на ислямистки сайтове Ес Ай Ти И, предаде АФП, цитирана от БТА.

"Не мислете, че нещата спират дотук (...), тепърва ще стане още по-лошо - онова, което ви чака, е по-страшно", твърди лидерът на АКАП и добавя: "Горчиво ще се каете и ще съжалите за дните на шейха."

По-рано се разбра за изявление (вероятно същото, но без цитирано име), разпространено в ислямистки сайтове, в което Ал Кайда отново призовава мюсюлманите да отмъстят за смъртта на Бин Ладен.
С решението си да издаде заповед за убийството, американският президент Барак Обама повлече своя народ към бедствие, уверява Ал Кайда.
Обама "е защитаван от армии", признава терористичната мрежа, но пита американците "кой ще защитава вас от нашата атака?"

„Днес Обама проля кръвта на нашия мъченик. Ние сме мюсюлмански народ, който няма да замълчи пред тази несправедливост, затова оттук нататък не ни обвинявайте. Вие сами избрахте това и вие сте тези, които ще платят цената”, пише в изявлението, цитирано и от френския вестник "Фигаро", на който се позова "Фокус".

Синовете на Осама бин Ладен заплашиха да изправят пред съда Барак Обама, който според тях е отговорен за съдбата на баща им, става ясно от тяхно послание, оповестено вчера от американския център за наблюдение на ислямистките сайтове SITE.

Иран пък изненадващо обяви, че Бин Ладен не е ликвидиран при операцията на американските спецчасти, а е починал след болест.

Последна актуализация в 11.20 ч.