Джанвур Санджу е прекарал нощта по чорапи върху бор от страх да не бъде изяден от диви зверове.

Мъжът има повърхностно измръзване на стъпалат и мозъчно сътресение, съобщиха от "Пирогов". Той остава за лечение в Клиниката по неврохирургия.

Допълнителният скенер на главата на скиора, който е и компютърен специалист по професия, е установил стара травма на главата му, получена при падане преди година с мотоциклет.

Индиецът има и травма на носа, което потвърждава версията му, че е паднал със ските в късния следобед в неделя и загубил съзнание.

Според разказа му, след като се свестил по тъмно, чул да вият вълци, видял три, събул скиорските обувки и след като изтичал почти бос през снега се покачил на първото срещнато дърво - бор или мура.

Произшествието с Джанвур най-вероятно е станало на ски пътя, водещ към Банско, предаде БГНЕС.

На сутринта индиецът слязъл от дървото, обул си обувките и продължил към Банско, където и открит по обяд в понеделник в безпомощно състояние в района на начална станция на кабинковия лифт. След това е транспортиран до разложката болница с измръзнали и посинели крака.

Следобед е приет в спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, а оттам е транспортиран в „Пирогов”. Според лекарите от Благоевград няма опасност от ампутация на пръстите на краката.

В неделя в ски зоната над Банско имаше редица инциденти по ски пистите в Банско, един от които завърши фатално.


АНКЕТА: Къде ходите на ски/сноуборд?