Това се случи часове преди обявените за днес в 10 града нови протести на природозащитници срещу строителството в парк "Пирин".

Един от протестиращите е именно Генов, който заяви в студиото на Нова телевизия, че решението на Министерски съвет е „незаконно” и противоречи на „най-малко три приложими закона”. Той цитира екоминистъра Нено Димов и каза, че има близо 3000 негативни становища по въпрос, които трябва по закон да бъдат публикувани с мнение на МС в отговор.

„Това го няма. Второ, това е незаконно, защото нарушава Закона за биологичното разнообразие и Закона за опазване на околната среда”, добави Генов.

И изтъкна, че опашките от автомобили, които се качват нагоре, са само 10 дена в годината.

„Това е схема, която обслужва олигархичния модел на Банско”, заяви още той и изтъкна, че втори лифт не трябва да има, защото има доказани нарушения на концесионера.

"Важното е да завършим разговора с декларация за конфликт на интереси. Г-н Каролев, имате ли запориран хотел на Банско?", попита Генов.

"Нямам запориран хотел. Ти в час ли си? Какво ми четеш нещо, което аз го знам. Къде го видя, че е запориран?", ядоса се Каролев.

"2 милиона лева е запорът. Вие сте в технически фалит", обясни блогърът природозащитник.

"Е, и като има запор? Кой е в технически фалит? Виж с каква кола дойдох, ти луд ли си, нормален ли си? Имам 12,5% от хотел с 40 места в Банско. Капитализмът е процес, в който някой път правиш грешки", разгневи се икономистът.

И атакува Генов политически:

"„Има чисто политически протест. От тези 50-100 човека, които протестират, половината са участвали в избори, седем от тях са били кандидат-депутати.
Това са политически ангажирани хора, които се явяват на избори, но нищо не печелят, ти не се явяваш на избори, ти си се пришил там".

Освен това Каролев заяви, че нарушенията на концесионера не били свързани с екология, а чисто документални.

„Гледаш Пирин от паветата”
, обърна се финансовият експерт към Генов.

И подчерта, че по пътя от Банско към ски зоната „две коли трудно се разминават”.

„Банско има абсолютно несъответствие между довеждащата до ски зоната инфраструктура, тоест пътя, и капацитета на лифтовете”, каза Каролев.

Той разкритикува протестиращите, които по негови думи протестират от 2002 година, докато имало десетки съдебни решения, които доказвали, че няма никакви нарушения.

"Убеден съм, че има съпротива против развитието на зимния спорт"”, категоричен бе Каролев.

По думите в една значително по-малка страна като Словакия има няколко пъти повече лифтове, писти за ски и друга инфраструктура за зимни спортове.

След края на телевизионния спор Асен Генов написа във Фейсбук:

"Най-хубавото беше след ефира. Каролев крещеше: Ти си малоумен, бе! Абсолютно малоумен! Адвокат Марковски е свидетел (той беше гост след тях - б.р.). И цялата Нова".

Нено Димов: В зоната над Банско - само лифтове и писти

АНКЕТА: Лифт и нови писти на Банско - "за" или "против"?