Скиорът се е спускал от връх Тодорка в посока горна станция на кабинковия лифт. По неофициална информация е изгубил управлението на ските и е излязъл извън пистата, предаде БНР.

45-годишният румънски гражданин е излязъл от обозначения район. Спускал се е от платото по улеите, спускащи се към хижа Бъндерица, когато се е ударил в скала, получил е тежки наранявания и е загинал на място  в долината на Бъндеришка река.

Спускащи се след него са подали сигнал за произшествието на тел. 112.

Екип от планински спасители и лекари са отишли незабавно на мястото на инцидента. Въпреки усилията на трима лекари, мъжът е починал в планината.

Към 15.30 часа на място е пристигнал следствен екип от РУП-Банско, който разпитва свидетели на инцидента с 45-годишния румънски гражданин.

След приключване на огледа, тялото на загиналия ще бъде транспортирано за извършване на съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта му в МБАЛ-Благоевград.

Увеличаване на броя на пострадали скиори регистрират планинските спасители за деня и апелират към всички да бъдат изключително внимателни и да не подценяват обстановката и сложността на пистите.

Англичанин е пострадал тежко на ски писта в Банско

Той е настанен в болницата в Разлог, съобщи Христо Григоров, председател на Българския червен кръст (БЧК), цитиран от "Фокус".

По думите на Григоров, инцидентът е станал около 12.30 часа.

Той има вътрешни кръвоизливи. Настанен е в болницата в Разлог”, каза още Григоров.

По думите му, само за един час и половина в пиковия момент между 12.00 и 14.00 часа има над 25 случая на инциденти по ски пистите в Банско.

„Хората трябва да знаят, че в тези минути снегът е много тежък и не трябва човек да кара бързо и да бъде безразсъден”, заяви още председателят на БЧК.