Това постанови състав на Софийския апелативен съд, който остави без уважение жалбата на обвиняемите И. Янински, Р. Цветков, Ю. Цанев за изменение на мерките им за неотклонение от „Задържане под стража“ в по-леки.

За четвъртия обвиняем по делото - Пл. Попов, е била определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 5000 лева.

Обвиняемите – И. Янински, Р. Цветков, Ю. Цанев и Пл. Попов, са били привлечени към наказателна отговорност за извършените от тях престъпления – унищожаване и отнемане на чужди вещи.

Около 05:10 ч. на 02.03.2018 г., те унищожили чрез взрив банков автомат – АТМ устройство, собственост на Райфайзен Банк, намиращ се на бул. „Рожен“ в София, и отнели намиращи се в него парични средства. Обвиняемите направили опит да се укрият от органите на МВР, като не се подчинили на полицейско разпореждане за спиране на автомобила.

Съдът е приел доводите на прокурора в Софийска апелативна прокуратура, че на този ранен етап от разследването може да се направи извод, че Янински, Цветков, Цанев и Попов са причастни към извършените престъпни деяния, за които са привлечени към наказателна отговорност. И двете престъпления са тежки и са извършени в съучастие, след предварителен сговор и при разпределение на ролите, което предопределя тяхната обществена опасност.

Четиримата обвиняеми са многократно осъждани, като Попов е реабилитиран по право. Видно от справката от Интерпол, че Ценев е обявен за международно издирване през 2013 г. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.