Инцидентът е станал в около 4 часа тази сутрин на ул. "Неофит Рилски" 41 и бул. "Витоша", предаде БГНЕС. На балкона, намиращ се на 3-ия етаж, е имало трима души - един мъж и две жени. Загиналият мъж е 25-годишен гражданин на Чехия, който е живеел под наем в апартамента.

Ранените жени
Двете пострадали млади жени са в Института за спешна помощ "Пирогов". От болницата уточниха нараняванията на двете жени. Операцията на 19-годишната Милена Петрова е завършила, съобщиха от "Пирогов". Тя е била докарана рано сутринта в спешния институт с тежка белодробна контузия, счупени две ребра вляво и шест ребра вдясно, счупен гръден капак, хемоторакс, предаде БНР. В момента пострадалата е настанена в реанимация и е на апаратно дишане, по-късно ще бъде консултирана с невролог.

Другата пострадала при инцидента жена е музикална редакторка в Българското национално радио - Радослава Топалова, на 30 години. Тя е с различни счупвания, но опасност за живота й нямa.Тя все още замаяна от преживяната травма и стреса, посочват от "Пирогов".

Съседите
"Виждате отгоре как е разкъртена цялата плоча в основата, която държи решетката на терасата", разсъждава съсед, който се е прибрал около полунощ, но не е чул никаква разправия. Той предполага, че е имало спречкване.
"За да се стигне до там, че балконът да се откърти! Сградата е стара, но не е случайно – вие виждате, че на долния етаж има цветя", коментира съседът, цитиран от БГНЕС.

Човекът, който живее в този район повече от 40 години, сподели, че старите сгради са описани, но има проблеми при санирането им. А кооперацията, където стана фаталният инцидент, никога не е била ремонтирана, макар да изглежда изключително стара.

Собственикът
Единствено наемателите бяха боядисали парапета, никой не е правил ремонт, нашите починаха, аз не съм живял тука много отдавна, просто почистихме апартамента и решихме да го дадем под наем...

На фона на всички останали сгради, тази е в доста добро състояние, заяви кметът на район "Средец" Маргарита Гутева, цитирана от КРОСС. По думите й обаче самият парапет е бил закрепен за стената чрез метални щифтове с дължина едва 2 см.

Последна актуализация в 16.40 часа


През септември 2009 г. загина възрастен мъж след срутване на балкон на жилищна сграда в София - на ул. „Брегалница" в район „Възраждане". Балконът, намиращ се на втория етаж, беше поддал на човешката тежест заради амортизацията си. Инцидентът се случи в момент, когато мъжът излязъл на терасата и стъпил върху носещата част на балкона.

През септември 2006 г. пък рухна 4-етажна частна сграда на ул. „Алабин" 39 в София и уби две жени на 24 и на 26 години - Петрина Христова и Деница Ченишева. В момента на трагичния инцидент двете преминавали с колата си покрай сградата. Живеещите и работещите в района тогава бяха евакуирани, а сградата - срутена.