37-годишният Михаил Петров остава в ареста, след като съдът е определил гаранция от половин милион долара, съобщи българското издание в САЩ BG VOICE.

Тялото на 24-годишната Шелби Уедърли е намерено на 30 септември сутринта край магистрала I-25 в Дъглъс каунти. Свидетели разкали при обаждане до телефон 911, че по трупа имало огнестрелни рани и прорезни рани по ръцете.

Жената имала дълго криминално минало, предимно за наркотици, и е трябвало да се яви в съда два дни преди да бъде открита мъртва.

Обстоятелствата около смъртта й, както и подробности за обвиненията срещу Петров за сега остават в тайна, тъй като документите по делото са запечатани от съда.

Петров също има дълго криминално досие - арест за оръжие през 2004 година в Лаример каунти, грабеж, обир и побой. Той е лежал и в затвора в Колорадо, но е бил освободен на 3 юни тази година. Присъдите му са за измама, кражба и обир с взлом.

Петров е бил арестуван по обяд в петък, 13 октомври. Срещу него има две углавни обвинения - убийство от първа степен и фалшифициране на физически доказателство, както и едно обвинение за прикриване на смърт.

Властите продължават да търсят повече информация за случая.