Съдът в Холтън, щата Мейн, призна за виновен българина с американски паспорт Душко Венелинов Вълчев за това, че през февруари е отправил заплаха да “пререже гърлото” и да “заколи като пиле” българската комисарка, защото не взела под внимание молбата му за работа в Комисията, предаде Нова телевизия.

Вълчев е използвал интернет връзката на съседите си, за да изпрати анонимно електронно писмо, съобщава представител на ФБР, цитиран от американската преса.

Той е отправил заплахи и към други неназовани представители на Европейската комисия, за което Федералният съд го призна за виновен.

Българинът беше задържан в края на март и тогава негови познати разказаха, че не бил на себе си след развода със съпругата си.

Това е решение на американската съдебна система. Европейската комисия няма коментар по този случай. По принцип Комисията не коментира в детайли случаи, свързани с вътрешната сигурност. Сигурността на нашите служители е от ключово значение за нас и ние правим всичко възможно, за да я гарантираме", съобщиха пред телевизията от кабинета на Кристалина Георгиева.

Самата тя считала случая за приключен.