Предишните данни бяха за близо 2500 загинали. 6505 души са ранени.
Най-много са пострадалите в столицата Катманду, където са загинали 808 и са ранени 2400 човека, каза Камал Сингх Бан. В третия по големина град в страната Бхактапур са убити 232 човека и още толкова са ранени.

Близо един милион деца са "сериозно засегнати"
от тежкото земетресение, заяви представител на УНИЦЕФ , предаде "Ройтерс", цитирана от "Фокус".

Вижте снимки >>>

Това е най-смъртоносното земетресение в Непал от 81 години, предаде БТА.
Трусът е взел около 90 жертви в съседните Китай и Индия.
В Индия са загинали 69, души, предаде ТАСС, като се позова на местни медии. 270 човека са пострадали. Най-много загинали, 50, има в източния щат Бихар. 14 души са намерили смъртта си в Утар Прадеш и 5 - в Западна Бенгалия.

МВнР не потвърждава

МВнР не потвърди информация за изчезнал при земетресението в Непал българин, предаде "Фокус".

Трети ден родителите на 26-годишния Александър Димитров от Варна не могат да се свържат с него. Баща му Христо Димитров заяви пред Нова телевизия, че синът му е втори курс студент в Бреда Университет в Холандия и е на стаж в туроператорска фирма в Непал.

Бащата разказа, че в събота сутринта е позвънил в кризисния център на Министерството на външните работи, откъдето му дали телефони на посолството в Делхи, където обаче никой не вдигал.

В услугата Google Person Finder се появи снимка на Александър. Според информацията, той е отседнал в хотел "Backpackers" в Катманду. В описанието се уточнява, че той е с руса коса и брада, а косата му била вързана на опашка.

В понеделник следобед стана ясно, че Александър се е свързал с майка си, че е добре. Той бил в палатков лагер.

Фотографката Кристина Димитрова също бе обявена в неделя сред изчезналите в платформата Google person finder.
По-късно стана ясно, че тя е добре, не е могла да се свърже с близките си, защото нямала батерия на телефона и интернет.