Това съобщи самият той във Фейсбук:

"И така. Манаслу. Стартирах тази нощ в 1:30 и се качих в 6:05 от лагер 4 (7440 м), и си слязох в базов лагер (5000 м.) в 13 часа. Изкачих се на 13-ия ден след пристигането в БЛ (б.р. - базовия лагер), прекарвайки 6 нощи в планината и 7 в базов.Това е сухата статистика". 

Томов разказа и как се е случило всичко:

"Тези 13 дни не могат да бъдат наречени височинен алпинизъм, а по скоро височинен трекинг. Платихме си по $250 за всички въжета до самия връх. Тук е така, ако искаш наистина да се занимаваш с височинен алпинизъм, хващаш си як партньор и правите премиера с изцяло ваш инвентар. За останалите клиенти се прави търг преди началото на сезона в Непал и тази година "7 Summits" го спечели, и съответно всички останали фирми плащат на тях за всички въжета и стълби по трасето". 

Манаслу е вторият осемхилядник на Томов. През 2014 г. той бе в екип с Боян Петров и двамата изкачиха Броуд Пик (8047 м.) Самият Петров в момента също е в Хималаите и очаква добро време, за да направи втория си опит на Даулагири (8167 м), който би бил неговият 10-и осемхилядник, припомня "Сега".