63-годишният Ахмед е с хронична бъбречна недостатъчност. От 7 години е включен в листата на чакащите за бъбречна трансплантация. През тези години здравословното му състояние постоянно се влошава, като той е със 100% трайна нетрудоспособност с чужда помощ.

Преди 5 г. от Александровска болница се обаждат на Ахмед, че има донор. Когато отива в болницата, лекарите го питат дали ще се откаже от трансплантация в полза на 14-годишно момче, което също се нуждае спешно от нея. Мъжът веднага се съгласява.

"Тогава той ми каза - първо имат предимство децата, аз колкото и да съм живял, имам деца, имам внуци, нека това детенце да му спасят живота, за да може да учи, да бъде студент, да се ожени, да се радва на живота", разказва съпругата му Кери.

Но състоянието на мъжа й вече е критично.

Преди два дни отчаяната Кери Моллова призова добри хора да помогнат на Ахмед да събере необходимите му 36 000 лева за операция в Бридж медикал в Истанбул.

Снощи жената със сълзи на очи
благодари на всички добри българи, които само за два дни събрали сумата от 80 000 лева за трансплантацията, съобщиха пазарджишките медии.

"Много сме благодарни. Парите, които останат след операцията, ще дарим на други болни", каза Кери Моллова, която ще стане донор на съпруга си, цитирана от "24 часа".

Тя призова хората да не даряват повече, защото събраните средства са напълно достатъчни за всички процедури по трансплантацията и следоперативното възстановяване на двамата.

В момента 63-годишният Ахмед е в пазарджишката болница, тъй като лекарите открили опасна аритмия, която може да доведе до инфаркт. Веднага след като  бъде стабилизиран, мъжът и съпругата му ще заминат за клиниката в Истанбул за бъбречната трансплантация.