1. Към момента от транспортно министерство нормативно не е предвидена възможност за издаване на дубликат на знака за преминат периодичен преглед.

Затова са дадени указания на служителите, осъществяващи пътен контрол, да не се взема административно отношение по Закона за движение по пътищата при липса на залепен знак за преминат периодичен преглед на колата с подменено предно стъкло и налично удостоверение за техническа изправност, издадено от Министерството на транспорта и информационните технологии.

2. При унищожаване на залепената част от годишния винетен стикер, след представяне на втората част от годишната винетка се издава безплатен годишен стикер, валиден до изтичането на срока на първоначално издадената винетка.

За целта е необходимо собственикът или ползвателят на пътното превозно средство да представи в съответното областно пътно управление заявление за безплатна винетка.

Към нея се прилагат копие от документа за собственост или ползване на пътното превозно средство, актът за констатиране на счупването, втората част на годишния винетен стикер и частта, която е била залепена на счупеното стъкло.

Счупването или кражбата на предното стъкло се удостоверяват съответно със служебна бележка или с констативен акт, издаден от районните управления на МВР.

3. За уреждане на претенции за обезщетение на вреди, причинени на МПС („Гражданска отговорност”) е регламентирано, че по молба на собственика, ползвателя или водача на моторното превозно средство застрахователната компания издава нов знак, който е валиден до изтичането на срока на застраховката.