Най-напред - около полунощ, са били опожарени двете коли в "Люлин" - с марки "Пежо" и "Мазда". По-късно, недалеч от Столичната дирекция на вътрешните работи на пл. "Възраждане", са били подпалени още три коли - "Волво", "Пежо" и "Фолксваген Пасат".
Сигналът за запалените пред СДВР автомобили е подаден около 01.50 ч.

"Към 4:30 часа дойдоха вкъщи полицаи, за да ми кажат, че нещо е станало с колата. Само преди 10 дни колата мина "Технически преглед", а застраховката "Гражданска отговорност" е платена до края на годината". Колата е станало на нищо", разказа пред БГНЕС Алекси Алексиев, собственик на напълно изгорялото "Пежо" 309, автомобил произведен преди близо 30 г.

Опожарените коли в столицата за последните около 2 месеца вече са 36.

В нощта срещу понеделник горяха три автомобила в квартал Западен парк, след което от Столичната полиция откриха "доста разлики от досегашните палежи" и допуснаха поява на имитатори.

Единият от горелите тази нощ автомобили в ж.к. „Люлин” е на служител на полицията, уточни пред „Фокус” шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. На въпрос дали запалените коли в близост до дирекцията са „сигнал” към полицията той отговори: „Не, едва ли чак сигнал. Не смятам, че има връзка със СДВР”.

"Не става въпрос за един и същ човек или за една и съща група, която да е свързана с палежите на автомобили в София", коментира Йорданов. Той не изключи и версията лично отмъщение или саморазправа. "Както и не изключваме и версия за лица, които са склонни към извършване на такъв вид престъпление”.

Пред bTV Валери Йорданов пък каза, че активната работа по палежите отклонява полицията от разследването на други важни престъпления, но увери, че този човек или хора, които палят, са страхливци и ще бъдат заловени.