Българинът застрахова най-често колата си

stat
09:08  |  9 февруари 2018 | / Автор Красимир Тодоров /  
Най-често сключваната застраховка у нас е автомобилната Най-често сключваната застраховка у нас е автомобилната
Сн.: Bulphoto

Най-масовите застраховки в България са автомобилните, което не е изненада и е тенденция през последните години.
Основно перо е застраховката „Гражданска отговорност“ заради задължителния й характер, както и застраховките „Каско“. Застрахователната култура на българина е приоритетно насочена към обръщане на внимание на автомобила си, но ръст вече за забелязва и в други сфери.

Това каза Жени Ангелова, директор в застрахователна компания пред телевизия "Блумбърг". Според нея, през миналата година прави впечатление ръстът при имущественото застраховане.

Една от причините за това са благоприятните условия за взимане на ипотечен кредит, но също така и това, че хората все повече обръщат внимание на недвижимото си имущество в светлината на честите природни бедствия през последните години.

Ръст бележат и застраховките „Живот“, като причина за това донякъде са ниските проценти по депозитите в банките, както и това, че като цяло не сме запознати с по-алтернативни форми на инвестиции, което прави подобен вид полица добре приета като инструмент за създаване на сигурност.

Ръст има и в здравните застраховки, като тук преобладават тези, правени от компании за техните служители, като това все повече се превръща в инструмент за задържане на кадри. Покачване има и в бизнес застраховките.
Последно в Застраховане


Възражда ли се нацизмът в Европа?

Засилването на крайнодесните течения беше отбелязано от европейски експерти като един от водещите рискове пред Стария континент.