Осем подозрителни пакета са конфискувани от поща в Атина

stat
04:46  |  21 март 2017 / Редактор Николай Големанов / обновено преди 15 минути

Осем нови подозрителни пакета са открити и иззети вчера в пощенски клон в северната част на Атина. Те били адресирани до видни личности в европейски страни.
Това съобщи снощи полицията в гръцката столица, цитирана от БТА.

В сряда пакет с експлозиви бяха изпратени до германския министър на финансите Волфганг Шойбле в Берлин, а в четвъртък в офис на МВФ в Париж в четвъртък. Вторият колет бомба рани служителката, която го отворила.

Йерун Дейселблум, председател на Еврогрупата, и други високопоставени европейски представители, както и такива на мултинационални компании е трябвало да получат осемте нови пакета, съобщи по-късно днес гръцкото издание Нюз.ин.

Според изтекла информация те съдържали малко количество взривно вещество, като тези, които бяха изпратени в Германия и Франция.

Отговорност за изпращането на пакета с експлозиви в Германия пое гръцката анархистка организация "Заговор на огнените ядра". Според френските следователи вторият колет също е бил изпратен от гръцки анархисти.

През 2010 г. "Заговор на огнените ядра" изпрати пакети с експлозиви до германското канцлерство и редица лидери.

Анархистката организация твърди, че се бори против системата.


Последно в По света


Шансовете за ракетно-ядрен конфликт между Русия и САЩ

Американски ракети "Минитмън 3" може да бъдат насочени не само срещу Северна Корея, но и срещу други страни, които не са приятелски настроени спрямо САЩ.