Осем подозрителни пакета са конфискувани от поща в Атина

stat
04:46  |  21 март 2017 | По света / Автор Николай Големанов /  
Гръцки полицаи откриха съмнителни пакети в поща в столицата Гръцки полицаи откриха съмнителни пакети в поща в столицата
Сн.: Getty Images/Guliver Photos

Осем нови подозрителни пакета са открити и иззети вчера в пощенски клон в северната част на Атина. Те били адресирани до видни личности в европейски страни.
Това съобщи снощи полицията в гръцката столица, цитирана от БТА.

В сряда пакет с експлозиви бяха изпратени до германския министър на финансите Волфганг Шойбле в Берлин, а в четвъртък в офис на МВФ в Париж в четвъртък. Вторият колет бомба рани служителката, която го отворила.

Йерун Дейселблум, председател на Еврогрупата, и други високопоставени европейски представители, както и такива на мултинационални компании е трябвало да получат осемте нови пакета, съобщи по-късно днес гръцкото издание Нюз.ин.

Според изтекла информация те съдържали малко количество взривно вещество, като тези, които бяха изпратени в Германия и Франция.

Отговорност за изпращането на пакета с експлозиви в Германия пое гръцката анархистка организация "Заговор на огнените ядра". Според френските следователи вторият колет също е бил изпратен от гръцки анархисти.

През 2010 г. "Заговор на огнените ядра" изпрати пакети с експлозиви до германското канцлерство и редица лидери.

Анархистката организация твърди, че се бори против системата.

Последно в По света


Борисов припомнил на Мей как Блеър се извинил за Саддам

Премиерът Бойко Борисов е заявил в Брюксел, че са нужни повече доказателства за вината на Русия за отравянето на Сергей Скрипал и не мисли да отзовава дипломати