Това съобщи говорителят на МВнР Весела Чернева на редовния си брифинг, цитирана от БТА. Тя обяви, че Николай Иванов не е български гражданин, работел е за австрийска фирма и е бил на служебно пътуване до Москва.
Загиналият е роден на 4 май 1969 година.

При терористичния атентат в Москва загинаха 35 души и бяха ранени 180. 110 от пострадалите са настанени в болници. 11 от тях са чужди граждани - от Великобритания, Германия, Италия, Франция, Словакия и Сърбия.

7 от жертвите също не са руснаци, сочи предварителният списък на загиналите по намерените у тях документи, публикуван на страницата на руското Министерство на извънредните ситуации. Те са от Великобритания, Австрия, Германия, Узбекистан, Таджикистан, Киргизия и Украйна.

В Москва днес започна разпознаването на телата на загиналите от близките им. До момента са разпознати 16 от жертвите, съобщи РИА Новости. Вероятно процесът на разпознаване ще отнеме около два дена.

Същевременно Следственият комитет на Русия обяви, че на московското летище Домодедово не е имало адекватна система за контрол на входовете, съобщи РИА Новости.
"Вече бе установено, че терористът не е имал големи трудности да влезе в залата, където се е взривил. И това е било, защото фактически не е съществувала адекватна система за контрол на входовете на летището", заяви говорителят на Следствения комитет Владимир Маркин.

Руският президент Дмитрий Медведев също обяви, че в работата на системата за сигурност на Домодедово е имало критични пропуски, предаде РИА Новости. 
"Данните, с които разполагаме сочат, че на летището е било пълна анархия. Можело е да се влезе от всякакви места. Контролът в най-добрия случай е бил частичен и практически не е имало такъв за посрещачите", заяви държавният глава.

По-рано от пресслужбата на Домодедово съобщиха, че ръководството не вижда в своите действия нарушаване на правилата за безопасност.

По последна информация, която още не е потвърдена официално, атентатът е извършен от двама терористи - мъж и жена. Според източник на правоохранителните органи, цитиран от РИА Новости, жената е носела бомбата в чанта. Експлозията е станала в момент, когато тя я е отворила. Установява се самоличността на двамата.
Според източник на Интерфакс обаче, взривното устройство е било прикрепено към тялото на терориста, което личало от раните му.
Атентатът е извършен по класическата схема, която използват терористите от Северен Кавказ.
Все още обаче никой не е поел отговорност за взрива.

В Москва и Подмосковието утре е обявен ден на траур в памет на жертвите на атентата на летище Домодедово, при който загинаха 35 души, предаде ИТАР-ТАСС.

Последна актуализация в 15.50 ч.