Ден след атентата се предполагаше, че взривното устройство е било в раницата на атентатора на гърба му.

„Тялото е разчленено на части, главата е отделена на една страна, крайниците на друга страна", каза д-р Милева.
Аутопсията е извършена още в нощта след взрива от екип само от български лекари. 

Бяло лице, светли очи, с гъста и много твърда коса, тъмна. Това е, което мога да ви кажа, но от взрива всички кости на лицето са изпочупени. Така или иначе има деформация, макар че когато правихме снимките, аз се опитах да събера всичко това, за да изглежда по-автентично лицето на камикадзето", посочи д-р Милева.

Тя потвърди, че ДНК-профилът на главата и частите, за които се предполагало, че са на терориста, съвпадат, така че криминалистите вече имат над какво да работят.

„Ако се налага, ще се извършват антропологически изследвания, допълнителни експертизи, но те изискват малко по-дълго технологично време", подчерта патоанатомът.

Д-р Милева потвърди, че заедно с българските патоанатоми израелски лекари и парамедици са извършвали последващо разпознаване на жертвите и са съхранили тленните им останки според изискванията на тяхната религия.

Ковчезите с жертвите са напуснали бургаската болница рано сутринта в петък и откарани на летището, откъдето бяха транспортирани с израелски самолет до Тел Авив.

Неизвестна групировка пое отговорност за атентата в Бургас.  Вътрешният министър Цветан Цветанов отказа да коментира информацията, която все още не е потвърдена от официална институция, предаде БНТ.

Продължават засилените мерки за сигурност в цялата страна по летища, гари, автогари, пристанища и пощенски станции.

Междувременно в Бургас бе намерен пръстов отпечатък, който съвпада с този на член на иранската групировка „Хизбулла”, съобщи за bTV един от най-добрите журналисти в Израел - Охад Хемо. По информация израелските служби е възможно атентаторът и неговата група да са замесени в два неуспешни опита в други две държави.