Президентът на Тунис Бежи Каид Есебси въведе извънредно положение в столицата на страната и периметъра около нея след бомбеното нападение срещу автобус с гвардейци от президентската гвардия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

По последни данни в атаката са били убити 12 военни, а ранените са най-малко 20. Нападението беше извършено на централен булевард в Тунис. Засега никой не е поел отговорност.

Експлозията отекнала на трилентов булевард в центъра на столицата Тунис. Това става десет дни, след като властите засилиха мерките за сигурност в столицата и разположиха в нея необичайно голям брой служители на силите за сигурност.

По-рано този месец туниските власти обявиха, че са обезвредили клетка, за която заявиха, че планирала нападения срещу полицейски управления и хотели в морския курорт Сус, на около 150 км югоизточно от столицата.

Луксозен крайбрежен хотел в Сус бе нападнат през юни и тогава загинаха 38 души. През март при атентат срещу прочутия туниски музей "Бардо" близо до столицата Тунис бяха убити 22 души, допълва Асошиейтед прес.