Полицейски говорител съобщи, че автомобилът, който е бил с френски регистрационни номера, е навлязъл с висока скорост по улица "Меир".

Опитът за атентат е бил забелязан от патрулиращи военни. При последвалото преследване полицейските сили за бързо реагиране са задържали 40-годишния Мохамед Р., роден във Франция, с френски адрес на пребиваване, от северноафрикански произход.

"Мъжът е бил облечен в камуфлажна униформа", допълни говорителят.

В колата му били открити оръжия - огнестрелни, сред които пушка, и хладни, както и наркотици. В багажника пък е намерен бидон с вещество, което още не е изследвано. На мястото са изпратени сапьори.

Извършителят е задържан на паркинг в района на пристанището в града.
Няма информация за пострадали хора.

Опитът за атака в Антверпен идва само ден, след като в Лондон шофьор прегази пешеходци на моста Уестминстър, а след това нападна и уби с нож полицай пред британския парламент. Силите на реда застреляха нападателя.

По последни данни ранените при атентата в британската столица, за който отговорност пое "Ислямска държава", са около 40, като 29 от тях са в болница. Състоянието на седмина е критично.

Белгия отбеляза вчера една година от атентатите на летището и в метрото на Брюксел, отнели живота на 32-ма души. 340 бяха ранените при двете атаки.