Говорител на полицията посочи, че арестуваният е чужденец, но отказа да уточни дали е турски гражданин, както съобщиха местни медии.

Заподозреният е бил задържан в апартамент в тайландската столица. При акцията също така са били иззети материали за направа на взривно устройство.

Преди 10 дни гражданин на Франция е задържан в Банкок по подозрение в съучастие в терористичния акт.

Според телевизионното съобщение мъжът бил задържан от туристическата полиция, след като не успял да се качи на редовен полет за Лондон, тъй като паспортът му се оказал повреден от влага.

Външността му много напомняла на външността на предполагаемия извършител на атентата, отнел живота на 20 души. Освен това на двете му ръце имало превръзки, което също съвпадало с ориентировъчните белези.

Анализатор по сигурността заяви по-рано тази седмица, че атентатът в Банкок не е приличал на нападенията, извършвани от местни и регионални групи, и предположи, че зад атаката стои крайнодясната турска организация "Сиви вълци". Според него мотивът за подобно нападение може да е бил репатрирането на уйгурски бежанци в Китай от тайландските власти.

Много от загиналите и ранените при атентата бяха етнически китайци, отбелязва ДПА.