Най-малко 13 души са убити при нападението с микробусa. В Туитър каталунската полиция потвърди смъртта на един човек. Тя съобщи и за 32 пострадали, 10 от които със сериозни наранявания.

 Задържаният от полицията в каталонската столица във връзка с терористичния атентат в Барселона е мъж, пристигнал в града от Марсилия, Франция, но произхожда от държава от Северна Африка. Това съобщават местният вестник La Vanguardia и държавната телевизия TVE, цитирайки източници от полицейските кръгове, предаде германското издание Focus, цитирано от Агенция „Фокус“.

Дрис Укабир, на името на когото е бил нает бусът, използван за атентата в Барселона, е заявил пред полицията в Каталуния, че са му откраднати документите.

Според медийни доклади властите издирват още двама заподозрени във връзка с нападението. Официално потвърждение на информацията обаче към момента няма.

Открит е втори микробус, който вероятно принадлежи на извършителите на терористичния акт.

Вестник "Периодико" съобщи за между 20 и 25 ранени при врязването на микробуса сред пешеходци.

Има най-малко двама убити, каза представител на регионалните власти в Каталуния, цитиран от Франс прес. 

Данните за убити и ранени предстои да бъде изяснен.

Каталунският премиер съобщи, че 12 души са били убити и 80 - ранени, при атаката в Барселона, а двама човека са били задържани, съобщи Ройтерс.