В продължение на 3 часа и половина бургаските магистрати я разпитваха. Тя отказа да се признае за виновна и разказа своя версия за престъплението, извършено на 10-и април миналата година.

Петима свидетели, експерт психолог и вещи лица дадоха показания на днешното съдебно заседание.

Спокойно и хладнокръвно 39-годишната Атанаска Георгиева говори за нощта на убийството. Тя повтори версията, представена вече в съда от майка й Светла Димитрова, според която извършител на престъплението е мъж на име Антон Петров.

По думите й, на 10-и март миналата година, той три пъти посетил квартирата й в Поморие. Първия път водел със себе си малката Алекс, втория път бил сам, а в два часа след полунощ пристигнал в таванското помещение, като носел трупа на детето.

И днес Светла Димитрова заяви, че дъщеря й е невинна.

"Докато съм жива ще продължавам да го твърдя и рано или късно истината ще излезе. Това трябва да е ясно. Нови доказателства. Имаме отговор от Страсбург, имаме отговор от Главна прокуратура. Някой да се задейства. Ново разследване искат", заяви Димитрова.

Подсъдимата Атанаска Георгиева е психично здрава. При разпитите тя е била контактна, заяви началникът на сектор Криминална психология към Института на Министерството на вътрешните работи Любка Христова.

Аутсайдер, изключително затворена, неуверена. Беше абсолютно контактна, вменяема, в момента, в който разговаряхме, посочи тя.

Няма данни за друг извършител или съучастник в престъплението, каза прокурорът по делото Димо Маджаров.

За момента не виждам никаква промяна от това, което съм изложил в обвинителния акт. Нямам такова изискване да се издирват други лица или свидетели, добави той.

Присъдата се очаква в петък.