Постоянното представителство на България към СТО е учредено през 1996 г. в рамките на Постоянното ни представителство при ООН и другите международни организации в Женева, се казва в съобщение от пресслужбата на кабинета.  

Негов ръководител е определен от правителството висш дипломат, който осъществява дейността си под ръководството на постоянния представител на България при ООН.

От дълъг период от време страната ни няма назначен представител при СТО, което създава проблеми при сътрудничеството с тази международна организация, подчертават от правителството.  

В момента Атанас Папаризов е съветник на председателя на парламентарната комисия по еврофондовете.

Папаризов беше министър на търговията и външно-икономическото сътрудничество в кабинета на Жан Виденов, както и министър в правителствата на Андрей Луканов и Димитър Попов.

Народен представител в 36, 37, 38 и 39-то Народно събрание. В периода 2007-2009 г. - и евродепутат.

Член на Висшия съвет на БСП от 1990 до 2005 г.

Атанас Папаризов е роден на 5 юли 1951 г. в София. Завършил е английска гимназия и "Международни икономически отношения" в Московския държавен институт по международни отношения (МГИМО) в Москва през 1977 г. До 1990 г. е работил в Министерството на външната търговия. Специализирал е в Харвардския университет. Владее английски, френски, испански, руски и шведски език.