Флагът на обединена Европа, заедно с националното знаме стоят край трибуната за изявления в кулоарите на парламента. Групата на националистите не се яви в зала "Запад" за консултации с ГЕРБ, а отиде на трибуната, за да даде изявление. Тогава един от атакистите взе синьото знаме със звезди и го захвърли на земята зад един от диваните в коридора.

Вижте снимки >>>

Едва тогава лидерът Волен Сидеров направи своето изявление. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че консултациите на ГЕРБ са чист политически ПР и отказва да участва. Вижте повече за несъстоялите се преговори >>>

След като групата на Атака си тръгна от "трибунката" в парламента в залата за пресконференции, там застанаха трите преговарящи от ГЕРБ и коментираха, че поведението на националистите е неуважение към собствените им избиратели и към българския парламентаризъм.

Преди началото на изявленията им ръководителят на екипа Цецка Цачева поиска знамето на Европейския съюз да бъде върнато на мястото, защото е било отстранено "очевидно от преждеговорящите".

По-късно Бойко Борисов коментира във Фейсбук, че за пореден път Волен Сидеров е намерил "най-удачния" начин да покаже, че евроатлантическият път на страната му е чужд, и че празнодумството е най-силната му политика.

"Мисля, че достатъчно ясно екипът ни за консултации е определил поведението му", заяви Борисов.