Магистратите не приеха твърденията му, че има проблеми с кръвното и, че няма да може навреме да завърши образованието си, предаде БТВ.

Според адвоката му, Низамов бил с високо кръвно и не се чувствал добре зад решетките. Нямало кой да се грижи да болната му майка, за невръстното му дете и за самотната му сестра, пише още в жалбата.

31-годишният бургазлия, известен с прякора си Перата, е обвиняем за хулиганство и за причиняване по хулигански подбуди на лека телесна повреда на оператора от bTV Петър Джанаваров.

Районният съд в Асеновград вече му наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, но решението беше обжалвано.

В съдебната зала Низамов се появи с брада, като заяви, че видът му е в знак на протест срещу нарушаване на човешките му права.

Според съда е налице обосновано предположение, че Низамов е нанесъл удар, обиждал и заплюл оператора Петър Джанаваров, като му е причинил лека телесна повреда при протестите в Асеновград.

"Вижте видеото в моята Фейсбус страница - на него ясно се вижда как съм нападнат", заяви Низамов на влизане в съдебната зала, цитиран от TrafficNews. Той визира запис, излъчен по Асеновградската телевизия, в който моментите на спречкаването между него и телевизионния оператор се виждат от друг ъгъл.

"Позор! Позор! Гледайте записа, качен на моята „Фейсбук” страница. Там всичко се вижда как съм нападнат, без абсолютно никакво основание", коментира Низамов.