Според съдията разгледаните днес съдебно-медицински експертизи не дават основание да се приеме, че лечението му не може да протече в условията на следствения арест.

Адвокатите на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча ще обжалват определението пред Окръжен съд – Пазарджик и заседанието е насрочено за 16 февруари.

Днес Иван Евстатиев беше изписан от МБАЛ – Пазарджик, около 10:30 часа сутринта. В момента той се намира в следствения арест в Пазарджик, но през целия след обяд вървяха различни слухове за неговото местонахождение.

От 13:00 часа до излизането на съдебното определение над 150 жители на Стрелча, към които са се присъединили и панагюрци останаха пред сградата на съда.

В средата на януари 57-годишният бивш кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев бе задържан и обвинен в изнасилване на 16-годишната ученичка от Стрелча. Данните по делото сочат, че момичето, което е било девствено, е било упоено с алкохол почти до смърт. Съдът го остави за постоянно в ареста, но в началото на февруари Евстатиев получи инсулт и бе приет в МБАЛ-Пазарджик.

По рано днес майката на 16-годишната ученичка, изнасилена от бившия кмет на Стрелча, заяви, че дъщеря й се е прибрала окървавена, раздърпана и в много тежко състояние.