При сблъсъците са пострадали петима полицаи и шестима протестиращи.

Едини от задържаните - 38-годишен мъж, е стрелял с газов пистолет срещу протестиращите, тъй като те са блъскали по личния му автомобил, каза старши комисар Валери Йорданов.
От останалите 10 души – двама са криминално проявени, като единият е за разпространение на наркотици, а другият - за хулиганство.

Задържани са били и две непълнолетни лица, чиито родители са били извикани в районното управление и са отвели децата си.

Всички останали са задържани за до 24 часа, доклад с нарушенията им ще бъде предаден на прокуратурата, обясни старши комисар Йорданов.

Той призова протестиращите да не се подават на провокации:

Една малка част от протестиращите бяха агресивно настроени. Бих казал, че елементът на спонтанност е доста минимален. Става въпрос, най-вероятно за нещо, организирано и за хора, които са се смесили с мирните граждани, които протестират, за да трошат на територията на столицата. Инструкциите, които даваме на полицаите, са за изключителна толерантност в рамките на закона.
 
Протестиращи замеряха униформените с камъни, бяха счупени прозорци на Народното събрание. Изпочупени са стъклата и огледалата на четири служебни автомобила. Разгневени граждани строшиха с камъни няколко прозорци на електроразпределително дружество във Варна.

Още един ден на гнева в снимки

Анкета: До къде трябва да доведат протестите?