Така той коментира гафа на телевизията да излъчи кадрите, в които има откровено сексуално съдържание, макар и рисувано, точно пред "Лека нощ, деца" в неделя. СЕМ започна проверка и ще накаже БНТ. Оттам пък се извиниха за грешката.

В отворено писмо, публикувано във в. "24 часа", Кулев защити медията, заявявайки:

"Филмът “Вятър работа” не е детска анимация от рубриката “Сънчо”. Той е филм за възрастни, в който се разказва за война, смърт, спасение, любов, близост, еротика, раждане - все неща от живота, с които се сблъскваме ежедневно. Да, еротичните сцени са засилени, но също така са засилени и тежките сцени на войната и убийствата, за да се подчертае накрая красотата на раждането и детското знаменце в ръцете на бебето. Кулминация в любовната сцена не са движещите се голи тела на родителите, а физическата любов на знамената, родила новото знаменце - идеята.

Телевизионното предаване “Господари на ефира” (което показа кадри от филма, излъчен точно преди "Сънчо" - б.р.) изважда от контекста части от филма и украсявайки ги с подигравателни коментари и допълнителни звуци, променя внушението и смисъла на филма, като го осмива и принизява.

От три месеца форматът на предаването “Лачените обувки на българското анимационно кино” е всяка събота и неделя от 19 до 20 часа. Знам, че е трудно в съзнанието на зрителя формално да се отдели рубрика от рубрика, и съжалявам, че излъчването на филма съвпадна с края на формата и е толкова близко до детско предаване.

Нападките към БНТ и нейния генерален директор г-жа Вяра Анкова подценяват огромната работа, извършена за популяризиране на българското игрално, документално и анимационно кино. С живите си предавания и излъчените над 2000 минути анимация БНТ върна интереса и спомена за добрите години на това изкуство.

Помагах искрено и с ентусиазъм на това начинание и сега ми е обидно с кадри от мой филм да бъдат илюстрирани злостните нападки към БНТ - институция, в която вярвам и която уважавам".