Иран забрани изучаването на английски в началните училища

stat
20:39  |  7 януари 2018 | Политика / Редактор Димитър Михайлов /  
Аятолахът на Иран Али Хаменей иска да спре по драстичен начин западното ”културно нашествие” Аятолахът на Иран Али Хаменей иска да спре по драстичен начин западното ”културно нашествие”
Сн.: БТА

Иран забрани преподаването на английски в началните училища по изрично разпореждане на иранският върховен водач аятолах Али Хаменей.
Хаменей заяви, че ранното изучаване на този език създава условия за западно "културно нашествие", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Преподаването на английски език в официалния курс на обучение на държавните и частните начални училища е против законите и правилниците", заяви по иранската държавна телевизия ръководителят на държавния Висш съвет за образованието Мехди Навид-Адхам.

Той добави, че английският вече не е част от учебната програма за най-малките. В гимназията изучаването му няма да бъде забранено. Съгласно думите на Навид-Адам, оттук насетне в началните училища обучението на децата ще бъде фокусирано върху изучаването на фарси и иранската култура.

Промените идват само броени дни след смазването на антиправителствените протести в страната, които според властите в Техеран са организирани с помощта на външни сили, включително САЩ и Великобритания.

Последно в Политика


Намали ли акцията на Зукърбърг натиска върху Фейсбук?

Може ли медийната акция на Марк Зукърбърг да намали натиска върху Фейсбук?