ДНК анализът на Росен Ангелов правен в частна лаборатория

stat
16:05  |  11 януари 2018 | Общество / Автор Калин Каменов /  
Сотир Цацаров е сигурен, че Росен Ангелов се е сомоубил Сотир Цацаров е сигурен, че Росен Ангелов се е сомоубил
Сн.: БТА

ДНК експертизата на Росен Ангелов бе направена в частна лаборатория. Това каза гл. прокурор Сотир Цацаров.

Той бе изслушан на заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента във връзка с шесторното убийството в Нови Искър, съобщава Фокус.

Във връзка с бързата ДНК експертиза за убийството на Росен Ангелов, Цацаров обясни, че тази експертиза се прави в частна лаборатория.

„Така нареченият Научноизследователски институт към МВР (НИК) среща изключителни трудности както със своето обезпечаване, така и със своя статут. Утре предстои среща с гл. секретар на МВР и с директора на НИК, на която ще обсъждаме въпроса“, коментира Цацаров.

Той поясни, че има уверенията на министър-председателя Бойко Борисов, че финансови средства могат да бъдат осигурени за този институт.

По-рано днес главният прокурор обясни, че за прокуратурата не съществува съмнение, че извършителят на шесторното убийство в Нови Искър е Росен Ангелов и че той се е самоубил.

Последно в Общество


Има ли шанс за Македония?

Македонският президент Георге Иванов очаква България да подкрепи незабавно започване на преговори за членство на Македония в Европейския съюз.