Посолството на САЩ въведе безплатни улуги за визите

stat
10:05  |  17 септември 2012 | Общество / Редактор Виктор Стефанов /  
Посолството на САЩ въведе по-опростена система за интервюта за визи Посолството на САЩ въведе по-опростена система за интервюта за визи
Сн.: EPA/БГНЕС

Посолството на САЩ обяви, че въвежда нови услуги, свързани с издването на неимигрантски визи.
Насрочването на интервюта по телефона или чрез интернет вече ще е безплатно. На телефон 02 4916 461 (от понеделник до петък, от 9:00 до 21:00 ч.), на български език, може да се получава информация за визи или насрочване на интервю.
Ден и час за интервю може да се определи и на http://www.ustraveldocs.com/bg. С оператор от кол центъра може да се направи връзка и през Skype на ustraveldocs-Bulgaria.
Безплатна ще е и доставката на паспорта с TNT куриерски услуги, след като е получено одобрение за виза.

От посолството припомнят, че таксата за кандидатстване за неимигрантска виза е 160 щатски долара, платени в левове.

Как се вади виза

Процедурата, посочена по-долу, важи за всички кандидати за неимигрантски визи, които определят своите интервюта на или след 13 септември 2012 г.:
Стъпка 1: Попълнете формуляр DS-160 за кандидатстване за виза на https://ceac.state.gov/genniv/ и разпечатайте страницата с потвърждение.
Стъпка 2: Отидете на портала на US Traveldocs на http://www.ustraveldocs.com/bg. Ако посещавате сайта за първи път, следвайте инструкциите, за да си създадете профил. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, като използвате Вашето име и парола. Разпечатайте вносната бележка , която съдържа информация за плащането.
Стъпка 3: Посетете най-близкия клон на МКБ Юнионбанк, за да платите таксата за кандидатстване. МКБ Юнионбанк ще Ви издаде мемориален ордер.
Стъпка 4: Определете дата за Вашето интервю за виза на http://www.ustraveldocs.com/bg или на телефон 02 4916 461 от България. Можете да се свържете с оператор и чрез Skype на: ustraveldocs-Bulgaria.
Стъпка 5: Елате в Посолството на САЩ в София с всички необходими документи за Вашето интервю в определения ден.
Стъпка 6: Паспортите с одобрени визи ще бъдат доставени безплатно от TNT до един от няколкото центрове за услуги на TNT в България. За по-бързо обслужване може да изберете да получите Вашия паспорт от TNT София на адрес ул. „Неделчо Бончев” №35 от 08:00 до 19:00 часа.

Последно в Общество


Борисов: Поправете пътищата, да има полицаи в малките селища

Премиерът Борисов свика оперативно заседание за битовата престъпност и пътната мрежа в края на зимния сезон.