Нанков: Процедурите за АМ ”Струма” готови до 2 г.

stat
16:38  |  13 октомври 2017 | Общество / Редактор Георги Брандийски /  
Очакваме административния акт за оценката за въздействие върху околната среда на проекта да бъде обжалван, каза министърй Нанков Очакваме административния акт за оценката за въздействие върху околната среда на проекта да бъде обжалван, каза министърй Нанков
Сн.: БТА

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков прогнозира, че процедурите по строителството на магистрала “Струма“ може да бъдат завършени до две години.
Той, както и председателят на Пътната агенция отново защитиха избрания вариант за отсечката през Кресненското дефиле, която предвижда две трасета. Двамата дадоха началото на строителните работи по разширението на пътя Поморие-Ахелой. 

Председателят на управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов защити избрания проект за преминаване през Кресненското дефиле:

Изключително балансирано, от гледна точка екологическа и финансова гледна точка. Няма идеално преминаване през Кресненското дефиле.

Очакваме административния акт за оценката за въздействие върху околната среда на проекта да бъде обжалван, каза министър Николай Ненков: Очакваме обжалване, но и с последните промени в закона за опазване на околната среда сме убедени, че ние 2019-та, каквато ни е целта, средата, ще приключим с процедурите.

До началото на летния сезон пък трябва да бъде готов 4-лентовия път от Поморие до Ахелой и да бъде завършен обхода на Ахелой до кръговото кръстовище на Равда. 20 милиона лева са осигурена само за реконструкцията ва 5 километровата отсечка Поморие-Ахелой.
Последно в Общество


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.