С решението на Драганов се забранява да шофира 14 месеца и му се налага глоба от 100 лева за каране на кола в пияно състояние, съобщи пред Дир.бг говорителката на съда Мила Георгиева.

Решението е от 17 април, когато е одобрено споразумение с преподавателя в Софийския университет.

65-годишният историк бе хванат да кара след употреба на алхокол в началото на април. След сигнал униформени засекли колата му да криволичи по пътя край Киноцентъра в “Бояна”. Дрегерът отчел 2,44 промила.

Самият Драганов обясни, че пил само 100 грама водка с таратор и просто искал да изкара и паркира колата, а през другото време да шофира жена му.

Когато през през 2012 г. той бе хванат да шофира с 1,56 промила алкохол след катастрофа на Околовръстното шосе в София, той се оправда, че го боляло гърлото и малко преди това си пръснал спрей, заради който дрегерът отчел такъв резултат.

В края на 2013 г., по време на протестите в СУ, Ранобудните студенти пуснаха в интернет видео как преподавателят едва върви по коридорите в пияно състояние.

След последния инцидент от университета съобщиха, че Драгомир Драганов ще се пенсионира от 1 юли, като увериха, че двете събития нямат връзка.