49-годишният служител на МВР е задържан, докато шофира лекия си автомобил по ул. „Червена стена“. Мъжът се казва Орлин Георгиев, съобщи Дарик радио, като се позова на анонимни източници.

Директорът на хасковската полиция Ангел Цанков потвърди информацията и уточни, че днес започва дисциплинарно производство срещу подчинения му.

По неофициална информация срещу Орлин Георгиев е бил подаден сигнал и така е бил хванат да кара пиян.

Цивилният полицай е дългогодишен служител в сектора и вероятно ще бъде уволнен дисциплинарно, предаде местният сайт Haskovo.net.

През февруари в Пловдив беше задържан служител на МВР, след като шофирал пиян, вдигнал скандал на пътник в кола и го съборил на земята. Тогава дрегерът отчете 1,47 промила алкохол. По разпореждане на тогавашния служебен министър Племен Узунов полицаят беше отстранен от длъжност и срещу него беше образувано дисциплинарно производство.

Месец по-късно пък друг служител на МВР предизвика верижна катастрофа на кръстовището на булевардите "Никола Мушанов" и "Възкресение" в столичния кв. "Красна поляна". Тогава полицаят отказа да даде проба за алкохол, но очевидци разказаха, че е бил видимо пиян, представил се за полковник и опитал да избяга. После се появил негов близък, който опитал да се представи за водач на автомобила пред КАТ.