До неотдавна кметовете бяха длъжни по закон да забранят алкохола преди вота, но с промени в закона вече имат право сами да решат това.  

Градоначалникът на Чепеларе изтъква три причини за своето решение преди евровота на 25 май, съобщи Нова телевизия. Първата са битуриентските балове, които се провеждат по това време на годината. Втората - празникът на славянската писменост 24 май. И третият, най-важният довод, е празникът на града, който се отбелязва точно на 24 май.

"В крайна сметка денят за размисъл е добре, но на някои хора имат нужда и от малко "допинг", за да вземат правилното решение", коментира Божуков.

Той каза още, че иска "бъдещето на България - абитуриентите, подобаващо да отбележи празника си". Туристите също били важни. 
И припопомни, че преди 9 септември 1944 година Чепеларе е бил известен малкото Монте Карло заради кръчмите и местата за хазарт.

Кметът не смята, че алкохолът ще повлияе на изборния ден или на вота на избирателите.

Решението му се привества
и от бизнеса, и от жителите на Чепеларе. Те не смятат, че забраната би променила мнението на хората, които са решили да се почерпят и ще направят това без значение, че е ден за размисъл.