Това разкри в показанията си пред съда Васил Маникатов, който освен като свидетел е сочен от прокуратурата и за жертва на похитителите, предадоха Дарик и БТА.
Освен името на бившата барета Маникатов замеси в показанията си и братя Галеви, Златомир Иванов-Баретата, както и приближени на служители от ДАНС.

Поради противоречия между това, което той каза пред съда и това, което е свидетелствал по време на разследването, показанията на Маникатов бяха прочетени. В тях се казва, че докато лежал в следствения арест, мъж с прякор Вальо Каратиста му казал, че зад отвличането му стояли хората на Алексей Петров, а самото отвличане било извършено от Антон Петров-Хамстера, който бил “майор“ в групата  (двамата са част от "Октопода" - бел.ред.) Тази информация Каратиста имал от Златко Баретата.

Маникатов е бил отвлечен през ноември 2008 г., докато излежавал присъда в затвора в Казичене. След освобождението си от плен, той попаднал в следствието, след като полицията го прибрала за бягство от затвора. Там той се запознал с Каратиста, съобщи Дарик.

Бандата на “Наглите“ беше разбита след две мащабни полицейски операции в края на 2009 г. Тогава бяха арестувани над 30 души, но по-голямата част от тях бяха пуснати от ареста. В момента подсъдимите са деветима, които отговарят за 11 отвличания.