5-етажната сграда в центъра на София се срути при ремонтни дейности на 19 септември 2006 г. Тогава загинаха две млади жени - 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова, затиснати в колата им от рухналата сграда.

Подсъдими са собственикът на сградата Георги Кирчев, инж.Петър Петров, който е контролирал ремонта, Николай Симеонов и собственикът на фирма за ремонти Манчо Антонов. Те трябва да отговарят за причиняване смърт на повече от един човек поради незнание или немарливо изпълнение на работата. Предвиденото в закона наказание е до 15 години затвор.

Манчо Антонов обаче от 5 години е в чужбина. Неговата фирма е трябвало да разчисти сградата преди да започне големия ремонт.

По време на първите разпити в съдебната зала стана ясно, че именно липсващият подсъдим е този, който може да даде най-много отговори, включително на ключови въпроси като този - събаряни ли са стени, за да се стигне до това фатално срутване, съобщи БНР.

Пред съда говори и майката на едно от момичетата. Според нея е имало свидетел, който преди девет години е разказал, че по сградата са били събаряни стени и затова тя се е срутила. По-късно свидетелят се отказа от показанията си.

Продължават разпитите в съдебната зала.

Шест години след инцидента, през ноември 2012 г., Софийски градски съд (СГС) повдигна обвинения за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие. По делото се смениха 5-има прокурори, като един дори пожела да приключи случая заради липса на физически отговорно за трагедията лице.
Съдът обаче отмени преди три години прекратяването на делото и то започна отначало.

През май миналата година частично бе прекратено наказателното производство по случая и делото бе върнато на СГП за продължаване на процесуалните действия.

През юни т.г. обаче обвинителният акт най-после беше внесен в Софийския градски съд.

На 7 юли Софийски градски съд не даде ход на делото, тъй като един от конституираните четирима частни обвинители - Мариян Христов, баща на 24-годишната Петрина Христова, поиска служебен адвокат.