"Ще продължим да се концентрираме върху Дамаск и свалянето на режима", каза сириеца, известен под името Абу Мохамад ал Голани в интервю за телевизия Ал Джазира.
 
"Уверявам ви, падането на Асад няма да отнеме много време", заяви лидерът на Джебхат Ан Нусра (Фронт на победата).

По думите му ливанската шиитска групировка Хизбула, която подкрепя Асад, знае, че съдбата й е свързана с тази на сирийския лидер и усилията й да го спаси са напразни.

Преди дни лидерът на Хизбула Хасан Насралла призна за първи път, че Хизбула се сражава навсякъде в Сирия на страната на сирийската армия.

По думите на Голани, указанията, които са получени от ръководството на Ал Кайда, са "Сирия да не се използва за нападения срещу Запада и Европа".

В интервюто сириецът заяви също, че "няма такова нещо като групировка "Хорасан". Това сме го чували само от американците".

Според Вашингтон, "Хорасан" е специална клетка в "Ан Нусра" с фокус върху заговори за нападения срещу западни интереси.

Степента на касапницата и разрушението в Сирия би трябвало да шокира колективната съвест на света, заяви генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, цитиран от ДПА и БТА.

Сирийският народ губи надежда
. Хората не могат да си позволят да чакат, отбелязва ръководителят на ООН, призовавайки да бъде намерено политическо решение на конфликта, отнел живота на над 220 000 души от пролетта на 2011 година.