"Сто на сто има много хора у нас, които искат да има диктатура. Не мога да ви кажа кои, но са изключително силни. Дано не се случи, но Доган не допусна България да стане Босна и Херцеговина, не допусна Косово", каза още близкият приятел на почетния председател на ДПС пред Нова телевизия.

По повод последните атаки срещу Доган, свързани с проекта "Цанков камък",
Тадаръков заяви, че той "не се страхува" и "никой не може да му мъти водата".

"Един човек, който Държавна сигурност го вкара в затвора, в килия на смъртни и е живял в тази килия – такъв човек не можеш да го пречупиш. Вие не го познавате. Аз съм един от малкото българи, който 25 години съм близо до него и знам цялата му мъдрост. Той е българинът, който обича България, овладя турското общество, не допусна битка и кръв".

Бизнесменът даде пример как неговият приятелят казал на Реджеп Ердоган, че българските турци, които са избягали или прогонени в южната ни съседка, са кемалисти (симпатизанти на партията на Кемал Ататюрк в Турция), обичат либералната демокрация и не искат диктатура, защото са избягали от такава у нас по времето на комунизма. 

Запитан вярно ли е твърдението, че Доган и партията защитават руски интереси, Тадаръков отвърна:

"Къде видяхте Русия при Доган? Да не би да е бил някога в Русия?".

На въпрос за отношенията с премиера Бойко Борисов, Тадаръков отговори, че почетният лидер на ДПС не е променил това, което мисли за него от 2013 г., когато се оттегли от председателската пост. Тогава Доган изнесе доклад, в който наричаше иронично лидера на ГЕРБ "героят-спасител" и "мачо".

Тадаръков заяви още, че Доган нямал никакви отношения с банкера Цветан Василев и доказателство за това било, че също е загубил лични пари във фалиралата КТБ. Бизнесменът обаче не знаел с колко е изгорял приятелят му, не бил питал. Освен това, според него, Василев и Доган се били срещали само случайно, два пъти.

"Когато съм бил на срещи с Доган - а той е един перфектен организатор, когато  кани някого на среща, не кани други хора. Когато аз съм бил там, не съм се срещал с Делян Пеевски. Те може да са се срещали по друго време. Доган разполага със своето си време. Той има право на всякакъв вид срещи. Не съм в ДПС, за да ви кажа дали има напрежение или не”, каза още Тадаръков.