На обясненията, че това е биологичен материал и за неговото използване и съхранение има установен ред, агресивният мъж отговорил, че има нужните разрешителни.

При посочване, че има разпореждане от управителя на болницата плацентата да бъде съхранена правилно, но не и предадена в почивния ден, без нужната документация, бащата нападнал лекарката.

Д-р Гагова не помни какво точно е станало, но след нападението е била в безсъзнание и е с комоцио, счупен нос и множество хематоми по лицето.

По първоначална информация нападателят Владимир Стоянов е с минали криминални прояви, сред които кражба, грабеж и хулигански прояви.

Инцидентът е станал на 1 юли, събота, около обяд.

Пред bTV изпълнителният директор на САГБАЛ „Шейново“ д-р Румен Велев разказа, че д-р Гагова не е добре, била е в безсъзнание около 20-25 минути.

Била е намерена от акушерка на площадка на стълбището, в безсъзнание, в локва кръв, разказа д-р Румяна Мандаджиева, първият повикан на мястото лекар.

Първоначално д-р Гагова е имала амнезия, но впоследствие си е спомнила, че последно е контактувала с баща на бебе, малко след като е оперирала родилката. Мъжът упорито настоявал за плацентата, без да се интересува от състоянието на детето. Тогава Гагова се свързала с началника си - д-р Велев.

Разговаряхме два пъти. Първо, за да провери дали наистина бащата е получил разрешение от мен, както е твърдял. Това е абсолютна лъжа. При втория разговор вече се чуваше гласът на мъжа, беше агресивен, разказа д-р Велев.

Той поръчал на д-р Гагова да увери бащата, че плацентата ще бъде съхранена по установения ред и в понеделник, ако всички документи са изрядни, ще му бъде предадена. След това е последвал побоят.

"Всички сме шокирани. Това е абсолютно необясним случай. Такава агресия за мен е абсолютно патологична", коментира д-р Велев.

Той добави, че преди време е разговарял с агресивния баща, който му обяснил, че се занимава с генетични изследвания във Великобритания.

Днес от Софийската районна прокуратура съобщиха, че агресивният баща е задържан за срок до 72 часа и привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда на медицинското лице при изпълнението на службата му, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от една до пет години.